Mika Myyry 

Ensimmäinen dobermanni du  Licherloch Beefeater, Ferri, tuli perheeseemme vuonna 1985. Ferri oli koko perheen lemmikki ja sillä treenailtiin jälkeä ja tottelevaisuutta. Dobermanni tuli silloin valittua luonteen ja sporttisen ulkomuodon perusteella. Olimme urheilijaperhe ja koiralta vaadittiin tiettyä sporttisuutta ja liikkuvuutta. Kun päätin myöhemmin urheilu-urani jalkapallon mestaruussarjatasolla, tuli koiraurheilusta tärkeä osa elämääni – tärkeämpi mitä osasin kuvitellakkaan.

Ferrin jälkeen liittyi perheeseen saksanpaimenkoira "Rono", Little Folks. Kiinnostuin 1980-luvun loppupuolella yhä enemmän suojelusta, kävin seminaareissa ja etsin tietoa kentiltä ja kokeista ja aloin kouluttautua maalimieheksi Jorma Sunin opastuksella. Suurkiitos kuuluu Jormalle, sillä hän opasti minut koirankoulutuksen "todellisiin saloihin". Tuli aika hankkia oma urheilu-ja kilpakoira. Matkasimme Saksaan H.Krachtin ja D.O Main Kenneleihin ja mukaamme Suomeen lähtivät oma henkilökohtainen koirani Blitz vom Fuhrenkamp ja Ecco v.d. Westmark (om.Satu Tupeli). 


 
Blitz osoittautui hyväksi valinnaksi ja äärimmäisen itsevarmaksi koiraksi, ja sen kanssa oli ilo treenata. Blitzistä tuli Suomen dobermannhistorian kolmas käyttövalio suojelusta. Blitzin saavutukset IPO 3, ZTP 1A SG, Dobermann IPO SM-93 kultaa sekä –94 kultaa, Uudenmaan piirimestari IPO-94 sekä PM-93 pronssi. Samaan aikaan koulutin myös Ecco v.d Westmarkin. Ecco oli vietikäs ja hyvin kilpailutyyppinen koira. Eccon saavutukset olivat ZTP SG 1B, IPO 3, SchH 3 sekä Suomen palveluskoiraliiton SM-hopeaa –97 suojelussa ja siitä tuli aikanaan dobermannien neljäs käyttövalio suojelusta.
Dobermannien Suomenmestaruus suojelussa Mike ja Blitz

 
Kilpailin Eccon kanssa 3 kertaa suojelun Maailmanmestaruuskokeissa. Dobermannien MM-kisoissa vuonna 1996 Belgiassa ja vuonna 1997 Saksassa (Ecco sijoitus 11:sta). Belgiasta kotiin tuli joukkuekultaa ja sen lisääksi mestaruus Suomeen Hannele Mullerille, Kleo vd Weyermuhlelle, ja oli Ecco 10:es. Ecco kilpaili vuonna 1996 Luxenburghissa Suomen FCI-joukkueessa ja oli valittu myös Pohjoismaiden mest. Kisaan samana vuonna, mutta oli tuolloin kipeä eikä osallistunut. Vuonna 1995 Suomessa järjestetyissä FCI-kokeissa Ecco oli varakoirana.
MM-96 Suomelle joukkue kultaa

 
Vuonna 95 kesällä tuli perheesemme mahtavan dominantti 2,5 vuotias pitovaikeuskoira dn Divinos’s Madonna, joka oli luonamme reilun vuoden, kunnes löysimme Donnalle kodin Ronny Engin / Briska’s Kenneliin jalostusnartuksi.Vuonna1996 Donna suoritti ZTP 1A SG:n lisäksi Suomen luonnetestin +1 127 pist. Samana vuonna myöhemmin syksyllä ennen Donnan siirtymistä Thomas Högbergille Ruotsiin suoritimme "Super Donnan" kanssa Tukholmassa poliisi- ja vartiokoirien soveltuvuustestin.Testi osioineen kesti noin tunnin, jonka lopussa kyvykkäille yksilöille tehtiin myös suojeluosuus sisätiloissa liukkaalla lattialla - ensin hämärässä ja sitten täysin pimeässä-Donna suoritti tämänkin osion upeasti, koko testi pisteillä 250 ja +3.

Vuonna 1991 olin Suomen FCI-joukkueen maalimehenä Dillingenissä, Saksassa.

Alkuajoista lähtien suurin osa ajastani on mennyt toisten koirien ja ohjaajien koulutukseen. Olen aina ollut kiinnostunut kaikenrotuisista koirista, ryhmässäni on ollut saksanpaimenkoiria, maleja, tervuja, boksereita, suursnautsereita, rottweilereita, jne. vain muutamia rotuja mainitakseni. Olenkin hyvin ylpeä ryhmässäni olleista ohjaajista ja koirista, jotka ovat saavuttaneett Maailmanmestaruuksia, Pohjoismaidenmestaruuksia, useita SM-titteleitä ja menestyneet muissa arvokilpailuissa. 

Olen kouluttanut kymmeniä dobermanneja ZTP-testeihin.Olen toiminut maalimieskouluttajana, olen ollut leireillä suojelun koulutusohjaajana , pitänyt suojeluseminaareja Baltiassa ja Pohjoismaissa, toiminut ongelmakoirakouluttajana jne.

Koirankoulutus on rakas harrastus, se opettaa olemaan nöyrä, sillä et ole koskaan valmis – aina on uutta opittavaa!


 

 Mika Myyry © Kirsi Karlamaa
http://www.schutzhund.fi